TÉMÁK, Kategóriák

Hogyan birkózzunk meg természetesen a vesekövekkel?

580
HOZZÁSZÓLÁS:

A vesekő keletkezésének okát pontosan nem ismerjük, inkább feltevésekre vagyunk utalva. Az okozott fájdalmak nincsenek összefüggésben, a keletkezett kő nagyságával.

Egy biztos, hogy a vesekövet anyagcserezaveseko-04varok idézik elő.

Boncolások alkalmával találtak már gyerekökölnyi köveket is a vesében, anélkül, hogy a betegnek bármi panasza lett volna egész életében, ugyanakkor olyan is történt már, hogy a kölesnagyságú vesekő, halálos kimenetelű vérzést okozott, különösebb előrejelzés nélkül.

A legtöbb esetben azonban, a kisebb homokrögök, már nagy fájdalmak forrásai.

A folyamat lényeg, hogy a veséből a húgyhólyagba vezető szűk átmérőjű csatornában, a kövek megakadnak, így a finom nyálkahártyára nyomást fejtenek ki. Ebből ered a fájdalom.

Az étrendi kezelés során fontos, hogy a vesét ne terheljük túl. A konyhasó káros a vesére, így a veseköves beteg ne nagyon egyen sós ételeket. A gyümölcsök fogyasztása ajánlott, szénhidrátok, teljes kiőrlésű gabonafélék, ugyancsak jót tesznek.

A vesekő és húgyhólyagkőnek is, igen jó gyógymódja, az ivókúra.

A heteken át fogyasztott gyógyvíz, a vese és a húgyutak nyálkahártyáit megtisztítja a salaktól. A vizek módosítják a vizelet kémhatását,
így meggátolják a homok- vagy kőképződést. Az ivókúrával nemcsak megelőzhetjük a betegséget, de az erre való hajlamot is gyógyíthatjuk.

A kifejlődött köveket a gyógyvizek nem oldják fel, de az öblítés hatására a kő elmozdulhat a helyéről. Fontos meghatározni a vizelet kémhatását, így a gyakoribb savanyú, savas vizelet esetén, lúgos vizeket fogyasszunk.

Amennyiben a vizelet foszfátos, úgy pont ellenkezőleg, inkább savanyítani kell, mert a lúgos vizek ivása, egyenesen káros lehet.

Földitömjén

Az ernyős virágzatú növény, nemcsak jó epehajtó, hanem vese- és epekőoldó hatással is rendelkezik. Emellett vizeletelhajtó és görcsoldó. A földitömjénnek, használható a virágos-leveles felső része, de a gyökere is. Ez utóbbi hatásosabb.

A megszárított gyökérből 1 liter vízben 6-7 lereszelt csipetnyit felfőzünk és naponta 3-4 alkalommal iszunk belőle egy teásbögrényit. A földitömjén hatóanyagai: azulén, umbelliferon, pimpinellin, gyanta, illóolaj, cseranyag, szaponin, fehérje és keményítő.

Bojtorján, keserűlapu

A bojtorján nagyon jó epehajtó, kertek, házak, kerítések környékén, televényes helyeken és fasorok alján termő gyógynövény. Mindezek mellett a vese- és epekövet is oldja, izzasztó és vízelhajtó.

Vesekő oldáshoz,1 liter vízben a megszárított gyökerekből, 5-7 csipet reszeléket főzünk fel. Naponta 3-4 alkalommal fogyasszunk belőle egy teásbögrényit.

A növénynek leginkább a gyökere hatásos, de a levél is felhasználható. A bojtorján hatóanyaga: illóolaj, cseranyag, gyanta, szterinek, inzulin, nyálka, zsír, cukor, szerves savak és keserű-anyag.

Berkenye

Ennek a dús, vörös termésű, molyhos virágzatú cserjének, hatóanyaga glükóz, nádcukor és savak. Vizelési nehézség, vesekő, és hasmenés ellen használható. 1 kg berkenye gyümölcsöt 112 kg cukorral sűrűre főzünk, majd ebből napi 4-5 alkalommal, 1-1 kávéskanállal fogyaszthatunk.

Csipkebogyó

A csipkebogyó húsa és magja, a hólyag-, vesehomok és vesekő gyógyításában jeleskedik. Epekőre is kiváló. Kimagozott gyümölcse, húgyhajtó hatása által, jót tesz a cukorbetegségnek és a fehérjevizelésnek egyaránt.

Vesekő leválasztására a magjától megszabadított, hámozott vörös színű bogyó, kiváló gyógyszer, rengeteg C-vitamint is tartalmaz.

Lestyán

Bokros növény, vastag gyökérrel, szárral, melyet már évszázadokkal ezelőtt is használtunk. Legfontosabb tulajdonsága a vizelethajtás és az, hogy könnyíti az ödémától elnehezült végtagokon. A lestyán oldja az epe- és vesekövet egyaránt.

Vesekő esetén tilos:

A konyhasó fogyasztása, a retek, a bors, a zeller, a paprika, a mustármag, a gyömbér, a hagyma és a fokhagyma mérsékelt evése.

580
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]